Βιογραφικό ιδιοκτήτριας / υπεύθυνης σπουδών

Η Σοφία Σπυροπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master of Arts – MA) στην Οπτικοακουστική Μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Surrey (University of Surrey, UK) στην Μεγάλη Βρετανία.

Είναι υπεύθυνη σπουδών του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας “αγγλοπαιδεία” στο Μεσολόγγι από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Μεσολογγίου στο Τμήμα Αυτοματισμού σε εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών ημερίδων και σεμιναρίων που αφορούν στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε μικρούς μαθητές καθώς και σε ενήλικες.

Έχει συνεργαστεί ως μεταφράστρια στο ηλεκτρονικό εγκληματολογικό περιοδικό “the art of crime” του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 2006 – 2007.

Από το 2004 είναι μέλος του ελληνικού οργανισμού TESOL – ένας οργανισμός που ασχολείται με διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας της αγγλικής ως ξένη γλώσσα.

Έχει εργαστεί στις εταιρείες παραγωγής AbFab Productions, OMIKRON Group και Titranna Ltd. και έχει μεταφράσει και υποτιτλίσει γνωστές σειρές και εκπομπές που έχουν προβληθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (π.χ. ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 κ.α.).

Έχει επίσης συμμετάσχει εθελοντικά επί σειρά ετών στις γιορτές εξόδου της Ι.Π. Μεσολογγίου ως διερμηνέας πρέσβεων – επίσημων καλεσμένων του Δήμου.

Έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη γραπτής μετάφρασης (κωμωδίες, μυθιστορήματα, επιστημονικά κείμενα) από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα και αντίστροφα.

Έχει ειδικευτεί στον υποτιτλισμό προγραμμάτων που απευθύνονται σε κωφούς και βαρύκοους.

Μιλά επίσης γαλλικά, ιταλικά και νορβηγικά.